Kersenklas: Thema Carnaval

Tijdens het “thema carnaval” werd onze poppenhoek omgetoverd in een uitnodigende hoek met leuke verkleedkleren, maskers, coole brillen en neuzen, grappige hoofddeksels en nog andere attributen. Het was superleuk om eruit te zien als een gekke clown, een prachtige prinses of een stoere piraat… en ons in te leven in onze rol.

Bij deze gezellige drukte hoort muziek, die we zelf maakten door allerlei muziekinstrumenten te laten klinken. We dansten onze eigen pasjes op “kaboutercarnaval” van Plop.

Met allerlei kosteloos materiaal gingen we aan de slag om ons eigen schudinstrument te maken, dat we vulden met rijstkorrels en… schudden maar. Van een oude bal en haren van crêpepapier maakten de vlinders een clownspruik… en daarbij hoort een hele speciale, kleurrijke strik. De lieveheersbeestjes knutselden een leuk hoedje en ook een prachtige strik.

In de experimenteerbak konden we ons uitleven met heel veel confetti… We vulden flessen met lepels confetti, gooiden de vele kleurrijke bollen in de lucht en genoten van de confettiregen.

Het hoogtepunt was onze eigen stoet op school. De leerlingen van de lagere school stapten met veel enthousiasme voor de praalwagen vol leuke en schattige kleutersnoetjes. In school weer aangekomen wachtten de prinsen ons op en trakteerden ons op een zak vol snoep. We kregen ook nog lekkere chocolademelk.

Het was een hele indrukwekkende week vol prettige activiteiten!