Druk, druk, druk… in februari werd er in het 4de lj heel hard gewerkt

De leerlingen van het vierde leerjaar leerden tijdens de rekenles de inhoudsmaat ml. Dus verzamelden we allerlei flesjes, potjes, spuitjes, staaltjes uit het labo en berekenden we met behulp van een maatbeker de inhoud van de voorwerpen. Leuk hoor!  Op deze manier konden we ook nog eens ervaren dat je aan de vorm van een voorwerp niet kan zien hoeveel water erin kan.  In een  smal, hoog voorwerp kan niet altijd meer water dan in een kleiner laag. We hebben dus heel wat bijgeleerd.
Tijdens de dramalessen staken we een heus toneelstukje in elkaar. Als opwarming maakten we met de ‘emotiebus’ een ritje door Bommershoven en beeldden we enkele personages uit. Op deze manier leerden we ons alvast inleven in verschillende rollen/emoties. Nadien begon het ‘echte werk’…. Het was superleuk om ons te verkleden in een stoere cowboy, indiaan, matroos, clown,…
De juf deelde nadien de groepen in. Een knotsgek toneelstuk werd ons resultaat.
Tijdens de godsdienstles maakten we kennis met het boeddhisme. De leerstof moesten we zelf ontdekken! Op het web speurden we naar info. Iedereen kon de 5 speurvragen prima oplossen, dus juf: “Wij hebben ons lesje goed geleerd!”
Het menselijk lichaam kent geen geheimen meer voor ons. Wij waren wel benieuwd waarom je moet hikken, waarom we blozen, geeuwen, pijn voelen, zweten,…. Dus trokken we in de W.O.-lessen op onderzoek uit. We  werden voor 1 weekje specialist en leerden zo veel over ons onderwerp. Nadien brachten we onze info voor de klas zodat iedereen hoorde wat we geleerd hadden. Met de klassikale, zelfgemaakte quiz konden we nadien onze opgestoken kennis testen.
Een mevrouw van ‘De Voorzorg’ kwam ons wat meer vertellen over de voedingsdriehoek. Vanaf nu dus hoofdzakelijk gezond! Wisten jullie dat je elke dag wel 1 tot 2 sneetjes kaas moet eten? Dat je best elke dag een uurtje sport? En dat je dagelijks maar 100 gram vlees mag eten?
Nu weten wij ook waarom het belangrijk is dat we gevarieerd eten, want we leerden iets bij over de verschillende bouwstoffen die we in onze voeding vinden.
Dus liefste mama, zullen wij vanaf nu dan maar het menu samenstellen?
Zo, wij hebben nu wel een weekje vakantie verdiend hé. En dan gaan we er in maart weer stevig tegenaan. Bekijk zeker ook de foto’s op onze website! Tot binnenkort!!!!
Groetjes van de juffen en de leerlingen van het 4de leerjaar