5de leerjaar: De afgelopen maanden… :-)

Hallo, hier zijn we nog eens! Het is al een tijdje geleden dat hier nog een berichtje van ons is verschenen, maar dat wil niet zeggen dat we de voorbije maanden hebben stilgezeten! Hieronder een kort verslagje van enkele hoogtepunten van de voorbije maanden 🙂

 

Eind maart kwam er een mevrouw van SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) naar onze school voor de activiteit ‘Meester op de fiets’. Die dag mochten de leerlingen van het 4de t.e.m. het 6de leerjaar met de fiets naar school komen. Na de eerste speeltijd was het onze beurt. We werden verdeeld in twee groepen en mochten om de beurt een superleuk parcours met de fiets afleggen. Kijk zeker naar de foto’s in het fotoalbum!

 

Tijdens de lessen techniek bij juf Loes hadden we het over vulkanen. Dat vonden we superinteressant! Als kers op de taart maakten we zelf een spectaculaire vulkaanuitbarsting. Cool, hé?! 🙂

 

Op 25 april gingen we met onze klas op uitstap naar Borgloon. In samenwerking met ‘Plattelandsklassen’ organiseerde de gemeente een ‘binnen-bij-boerendag’. Om 9.00 uur werden we verwacht in De Vleeshoeve. Daar kregen we uitleg over het vee, de appels, aardbeien en akkerbouw. Het was een erg fijne en leerrijke voormiddag.

 

De voorbije maanden hebben we ook erg hard moeten repeteren voor het schoolfeest. Dat was een hele klus! De meisjes van onze klas gingen zelf aan de slag om een dansje te verzinnen en slaagden erin een creatieve dans neer te zetten. Dat verdiende een grote pluim, vonden de juffen! Hebben jullie ons filmpje op de facebookpagina al gezien? 🙂

 

De kinderen die niet meedansten, mochten schitteren in het toneel. Ook zij moesten hard oefenen om een schitterende prestatie neer te kunnen zetten op het schoolfeest. En daar slaagden ze glansrijk in!

 

Vorige week was het Moederdag, de dag waarop we al onze lieve mama’s in de bloemetjes willen zetten. Die bijzondere dag wilden we niet zomaar laten voorbij gaan! Met lint en parels maakten we daarom een mooie armband voor mama.

 

Ondertussen beseffen we ook dat het schooljaar stilaan op zijn laatste pootjes loopt… De maand juni is al in zicht! Wat gaat het snel vakantie zijn… Maar voor de vakantie begint, krijgen jullie zeker nog een berichtje van ons te lezen, hoor! 😉 Tot binnenkort!