Zeeklassen: Dag 2

Vanmorgen startten we de dag met een lekker ontbijt. Daarna waren we helemaal klaar om te vertrekken naar het Albert I-monument. Om 10.00 uur, na een stevige wandeling over de havengeul, kwamen we aan op de afgesproken plaats. Naast en onder het monument kregen we uitleg van een vriendelijke gids over de Eerste Wereldoorlog. Hij vertelde ook over de belangrijke rol die het sluizencomplex ‘De Ganzenpoot’ daarin had. We gingen zelfs even OP het Albert I-monument! 🙂 Voor sommigen was dat wel een beetje eng, zo hoog boven de grond… Maar ook zij slaagden erin om veilig boven (en beneden) te geraken 🙂 Om de voormiddag af te sluiten, namen we nog een kijkje onder het monument. Sinds 2014 is daar een gloednieuw museum, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken! Na ons museumbezoek namen we de tram terug naar het hotel. Daar mochten we smullen van een heerlijk middagmaal.

In de namiddag hielden we op het strand een zandkastelenwedstrijd. Sommige jonge dames uit het vijfde hadden zich helemaal in zomeroutfit uitgedost. Zelfs het badpak zat onder de truitjes verborgen! Al was het weer schitterend met een helderblauwe lucht, toch moesten ze nog wachten voor hun badpakkendefilé tot de graden nog wat oplopen de volgende dagen. Dus mama’s en papa’s: houd de fotoreportage in de gaten de volgende dagen 🙂 Ieder groepje moest een (stevig) kasteel maken en daar een origineel verhaal over verzinnen. Dat was voor iedereen een geweldige uitdaging! De juffen vonden het mooi om te zien hoe creatief we waren en hoe goed we konden samenwerken.

Na de zandkastelenwedstrijd was het hoog tijd om ons te douchen, want om 18.00 uur moesten we in het restaurant zijn voor het avondeten. Dat was weer erg lekker!

We eindigden de avond met het spelen van een racespel op de dijk, gevolgd door gezelschapsspelletjes in onze pyjama. En om 22.00 uur gingen onze oogjes toe, klaar om te dromen over de volgende dagen… 🙂