Winter in het 1ste leerjaar

Met het nieuwe jaar kwam ook de winter eraan. Ons thema in het Zonnekind was: “Brrr…winter…koud!” En koud was het de voorbije maand!

Wij lieten het niet aan ons hart komen en maakten in ons lekkere, warme, knusse klasje… “sneeuwpoppen”! In allerlei formaten en vormen produceerden we er 🙂

De eerste was van papier en mooi afgewerkt met een sjaal van vilt, een kleurige hoed en sneeuwvlokjes van bolletjes zijdepapier.

Onze tweede sneeuwman was de o zo bekende OLAF! Van een sok, gevuld met rijst en wat touw maakten we er een knuffelsneeuwman van… Zo leuk!

En als kers op de taart mochten we vorige week … een levende sneeuwman maken!

In groepjes van 3 wikkelden we met toiletpapier onszelf in, tot we eruit zagen als een sneeuwman met muts, sjaal, handschoenen inclusief! Het was echt superfijn! Maar de juf vond het nog het fijnst van al, zei ze, dat we onze groepjes zelf kozen zonder ruzie en gemopper en ons helemaal aan de afspraken hielden. Daardoor werd het een geweldige namiddag met dikke vriendjes onder mekaar!

En de mooiste sneeuwman… hmmmm… moeilijk hoor! Kijk maar.

Juf Loes kwam ook deze maand in ons klasje. Zij werkt rond Pistache en deze keer mochten we fijn in groepjes werken… Super!! En ze leerde ons een leuk dansliedje over Frosty, de sneeuwman! Gezellig!