Vertelfestival 1ste, 2de & 3de

Op maandag 23/4 gingen we met leerjaar 1,2 en 3 naar Alden Biesen. Daar vond het jaarlijks vertelfestival plaats. We keken er heel hoopvol naar uit. En ja hoor het was de moeite!!

Onze eerste vertelling vond plaats in “de kapel” en heetteĀ  “de man met het stenen hart”. De verteller had een mooi decor met poppen, geschilderde doeken en bijpassende muziek. Het verhaal was erg mooi maar ook een beetje triest vermits Hans, het hoofdpersonage, veel verdriet had en daarom een hart van steen wou, maar toen hij verliefd werd, was dat stenen hart echt wel een struikelblok. Maar alles kwam weer goed hoor, gelukkig maar!

Onze tweede vertelling heette “de stille prins” en dat was een verhaal in een verhaal. Hier hebben we heel wat gelachen met de domme streken van Jack! We zongen ook het lied mee met de verteller. Ook bij dit verhaal kwam alles goed en Jack vond de liefde van zijn leven maar de stille prins ook. Door het verhaal van Jack praatte hij terug en dus ook verliefd!! Na de verhalen was het tijd voor een lekkere picknick op het gras en dan weer terug naar school. Heel leuk uitstapje was dat!!