Sinterklaas in de Boomgaard

We hadden er al lang naar uitgekeken, maar vandaag was het eindelijk zover. Sinterklaas kwam op bezoek! Na de middagspeeltijd stonden we te wachten op de Sint en zijn Pieten… Maar ze lieten wel erg lang op zich wachten… Waar bleven ze nu toch? We zongen al enkele liedjes in de hoop dat ze snel zouden verschijnen, maar ze waren nergens te bespeuren… Tot we boven in het kloosterhuis plots beweging zagen. Hoe kon dat nu?! Blijkbaar was de Sint bij ons op school blijven overnachten! Hadden we dat eerder geweten…

Al snel kwamen Sinterklaas en zijn Pieten naar onze speelplaats. De Pieten strooiden heel wat lekkers in het rond, terwijl de Sint handjes ging schudden met de kleinsten van onze school.

Na de verwelkoming op de speelplaats, bracht meester Peter Sinterklaas naar de turnzaal. Eerst was het de beurt aan de kleuters om een liedje of een versje voor de Sint te brengen. Wat deden ze dat goed! Als beloning kregen ze allemaal een lekker snoepzakje van Zwarte Piet. Na de speeltijd was het de beurt aan de kinderen van het 1ste tot het 6de leerjaar. Beurt om beurt zongen ze een lied of deden ze een dansje. De Sint genoot met volle teugen! En wij ook, trouwens 🙂 Ook de grote kinderen kregen nog wat lekkers!

Daarna was het jammer genoeg alweer tijd om de Sint uit te wuiven. Hij heeft nog een druk weekend voor de boeg en kon dus niet langer blijven. Maar wij vonden het wel een SUPERLEUKE namiddag!

Dankjewel, lieve Sint en Pieten!