perenboomklas : oktober : dieren – herfst – sneeuwwitje

De kleuters van de perenboomklas brachten een knuffeldier mee naar school.  De juf bracht een tentje mee om gezellig met de knuffels in te spelen.
Op de mat werden er voor de knuffels huisjes gebouwd. Met de kid knex werd er gebouwd aan de hand van opdrachtkaarten.
Uiteraard kwamen er heel wat dieren op bezoek, zoals de hondjes van Matteo en Tim en de poes van Jules. Kijk maar naar de foto’s.
In de klas speelden we een bordspel met dierengeluiden. De juf bracht allerlei materialen mee om te ordenen van groot naar klein (en omgekeerd) We gingen stempelen met speelgoeddiertjes : hun pootjes trappelden door verschillende kleuren ‘modder’ en ‘slijk’. Plezier gegarandeerd!

De herfst is begonnen! Onze experimenteertafel werd gevuld met allerlei herfstmaterialen : bladeren, mais, kastanjes, eikels, noten, appels, biet, sierpompoen, stokjes, takjes… Er werden ook slakken en spinnen meegebracht, aan de kleitafel konden de kleuters ook slakken en spinnen boetseren.
We gingen schilderen door met herfstvruchten door verf te rollen. Dit geeft een leuk effect… maar dat kunnen we nog niet laten zien want dit wordt een geschenkje voor de grootouders. We zijn druk in de weer met de voorbereiding voor het grootouderfeest in het thema ‘Sneeuwwitje’. De kleuters bekeken een kort filmpje op de laptop. Thijs bracht een leuk boekje mee met het verhaal van Sneeuwwitje.  We gingen allerlei spiegels waarnemen en de kleuters mochten zichzelf schminken. De juf bracht allerlei verkleedspullen mee voor de kabouters, sneeuwwitje, de heks, de prins, prinsessen. De kleuters spelen het verhaal van Sneeuwwitje na in de fantasiehoek.