Openlesdag Borgloon in het 6de leerjaar

Ja hoor, we zijn eraan begonnen! De voorbereidingen om de stap naar het secundair te zetten, verliepen tot hiertoe al aardig in de leuke lessen die we bij juf Silke kregen over onze talenten en vaardigheden die we leerden ontdekken. We verdiepten ons in onze werkhouding en ontdekten dat ‘kiezen’ ook ‘verliezen’ is. We kunnen nu eenmaal maar één richting kiezen en moeten dus heel wat andere richtingen aan ons laten voorbijgaan. Daarom is het zo belangrijk erbij stil te staan wie we zijn, wat we willen en waar onze sterktes en interesses liggen. Ook ontdekten we dat de structuur van het secundair onderwijs er heel anders uitziet dan het lager en dat we veel scholen hebben om uit te kiezen.

Zoveel kiezen…… Daarom werden we wat geholpen door eens te gaan kennismaken met VIIO Borgloon en daar hadden we toch wel wat kriebeltjes voor in onze buik. Maar het viel reuze mee. We maakten er kennis met nieuwe vakken als Latijn en Engels en we maakten een borstel op batterijen in de lessen techniek. In de namiddag was er een contact voorzien tussen ons en enkele leerlingen van het secundair en konden we al onze vragen afvuren. De directeur daar vond dat we zeer zinvolle vragen stelden en dat is dan weer een pluimpje op onze hoed.

Binnenkort maken we eveneens kennis met de gloednieuwe VIIO Tongeren en we zullen ook nog binnenkijken in de wereld van 11 verschillende beroepen. Dan zullen we het hopelijk weten en een weldoordachte keuze maken. Een nieuwe fase in ons leven kondigt zich aan…