Ondertussen in het vijfde leerjaar… :-)

Enkele weken geleden, op donderdag 19 januari, stond er wel iets heel bijzonders op het programma in het vijfde leerjaar. De kinderen van het vierde leerjaar zouden die namiddag immers op bezoek komen in onze klas. Hoewel, een ‘klas’ kon je het eigenlijk niet meer noemen! Het lokaal werd namelijk omgetoverd tot het ‘Kleine Van Gogh Museum’. Wekenlang werden er voorbereidingen getroffen om de kinderen en de juf te ontvangen en hen iets bij te leren over de bekende schilder Vincent Van Gogh.

En donderdagnamiddag was het dan eindelijk zo ver… De zenuwen gierden door ons lijf toen we de kinderen van het vierde leerjaar opwachtten. Hayley en Tibo mochten de spits afbijten. Zij vertelden het publiek iets meer over het leven van deze fantastische kunstenaar. Nadien was het de beurt aan de andere kinderen. In groepjes van twee of drie stelden ze één van zijn bekende (of minder bekende) schilderijen voor: ‘De aardappeleters’, ‘Het gele huis’, ‘Tuin van geliefden’, enz.

Onze tentoonstelling was een groot succes! Als kers op de taart had Syon zelfs een levensgroot schilderij van Vincent Van Gogh bij. Zijn papa had dit zelf nageschilderd. Knap, hé!

 

Tijdens de godsdienstlessen werkten we de voorbije maand rond het thema ‘geluk’. Om dit thema af te sluiten, maakten we een afdruk van onze hand en schreven daarin een bedankje voor iemand die ons ooit ‘de hand heeft gereikt’. Zo wilden we met dit kleine gebaar onze dankbaarheid tonen.

Soms doen we ook meditatieoefeningen tijdens de godsdienstlessen. De juf laat dan een instrumentaal muziekstuk horen, zodat we tot rust kunnen komen. Terwijl vertelt ze dan een verhaal dat ons aan het nadenken zet. Dat is ook erg fijn!

 

De wiskundelessen in het vijfde leerjaar zijn niet altijd even makkelijk. Er moet hard gewerkt worden om de leerstof goed onder de knie te krijgen. Gelukkig doen we allemaal prima ons best 🙂 Geregeld mogen we ook wat leuke opdrachtjes uitvoeren. Zo moesten we een tijdje geleden een spoorwegviaduct bouwen met een tangram. Best moeilijk, hoor! 🙂