Oktober in het 4de leerjaar…

De maand oktober zit er al weer op, wat gaat het snel! In het vierde leerjaar stond er heel wat op het programma. Hier belichten we enkele activiteiten!

Tijdens de muzische lessen werkten we rond de herfst en het bos. Zo maakten we bijvoorbeeld een kunstwerkje met gekleurde vlakken. Kan je onze bomen er in herkennen? Tijdens het werk was er ook wel wat tijd voor ontspanning. De juf zette wat muziek op en Sem en Arezina toonden ons hun beste dansmoves. Dat was lachen geblazen! We waren echt wel onder de indruk!

Net voor de vakantie gingen we dan weer aan de slag met herfstmateriaal. We lieten onze creativiteit spreken en maakten herfststukjes met bladeren, kastanjes, noten, appeltjes, kleine peertjes en zoveel meer. De juf vond het schitterend om te zien hoe we elkaar hielpen bij problemen!

Ook ons ‘klasschilderij’ kreeg in oktober wat meer vorm. Elk van ons drukte zijn of haar hand op het werk, dat nadien opgehangen werd in de klas door meester Kristof. En of we tevreden waren!!

Het maandpunt stond in oktober in het teken van ‘afval’. De thema’s waarrond gewerkt werden waren: ‘Eén aarde om voor te zorgen’ en ‘Ik hou van de wereld!’. We trokken de straten van Bommershoven in en vonden heel wat zwerfafval. We mochten van de juf niet zomaar alles oprapen, want heel wat afval dat langs de straten slingert, is gevaarlijk! Nadien leerden we afval sorteren en maakten we zelf affiches. Ook het bord in de gang werd door onze klas verzorgd. Op die manier konden we ook andere kinderen sensibiliseren om minder afval zomaar op de grond te gooien!

Enkelen van ons mochten meester Kristof helpen in de tuin. Dat was een hele klus! Toch mocht het resultaat best wel gezien worden. Je kan ons bloemetjes zien planten op de foto’s, tof hé?

Ondertussen zijn we na de vakantie opnieuw gestart. Onze batterijtjes zijn weer opgeladen en we beginnen vol enthousiasme aan de volgende periode. We kijken alvast stiekem uit naar Sinterklaas en onze kerstzangstonde… Spannend!

Lieve groetjes van de kinderen van het 4e leerjaar