November en december in het 5de laarjaar.

Na de herfstvakantie vlogen we er terug in en deden heel wat opzoekwerk naar het 100-jarig bestaan van de eerste wereldoorlog. We vierden de verjaardag van de Sint en ontvingen hem met zang en dans in onze klas. Thijs bracht ook zijn zelfgemaakte robot mee en toonde ons trots al zijn kunstjes.

De voorbereiding van het schoolfeest was ook een hele klus. Zingen, dansen, kledij passen… Wat waren we trots op het eindresultaat. De Advent begonnen we met het knutselen van een kaarsje, dat we nadien wegschonken aan een vriendje van de klas. Verder probeerden we om tijdens deze periode een lichtje voor iemand te zijn…

Lotte en Maxime brachten hun muziekinstrument mee naar de klas. Wat konden ze al aardig goed musiceren met  hun viool en trompet!

Tijdens de voorleesweek vertelde de juf een verhaal met poppetjes. Dat was eens wat anders. Om de laatste week van deze trimester af te sluiten, lieten we de klas baden in een gezellige kerstsfeer met een kerstkaraoke, knutsels, schaatsen, lekkere hapjes van de mama van Hazel en een kerstfeestje met een geschenkje voor iedereen.