Nieuwsbrief september 2016

NewsNieuwsbrief: september 2016

Beste ouders,

 

Afgelopen week startte het nieuwe schooljaar. Ons jaarthema luidt dit jaar ‘Op avontuur in de wondere natuur.’ We willen dit schooljaar elk kind met zijn of haar eigen talenten, krachten en dromen begeleiden in een avontuurlijke ontdekkingstocht van de wondere natuur.

Tijdens de grote vakantie is er heel wat bedrijvigheid geweest. We zijn vandaag fier zijn op onze 2 zeer ruime containerklassen ingericht met een deel van de opbrengsten van onze grote barbecue. Daarnaast is ook onze bouwaanvraag goedgekeurd voor de bouw van 2 extra klassen. We hopen in de loop van dit schooljaar de bouwwerken aan te vangen.

Voor alle informatie over onze school, bezoek je best regelmatig onze website: www.vbsdeboomgaard.be. We posten er regelmatig berichten en foto’s over de klasactiviteiten en je vindt hier al wat praktische info van de school zoals de maandelijkse nieuwsbrief.

We wensen iedereen een superleuk en avontuurlijk schooljaar!

Met wonderlijke groeten,

Meester Pascal en het leerkrachtenteam VBS De Boomgaard

 

Werkgroep groene speelplaats

Vanaf dit schooljaar wensen we een werkgroep van (groot)ouders en leerkrachten op te richten die zal werken rond de verdere vergroening van de speelplaats. Geïnteresseerden mogen zich al melden bij meester Pascal. Verdere info volgt.

Veiligheid aan de schoolpoort:

Wanneer u uw kinderen met de wagen naar school brengt, vragen we om te parkeren op de parking. Met de wagen aan de schoolpoort stoppen, mag niet. De politie zal in de komende weken weer regelmatig controleren. De veiligheid aan de schoolpoort is een verantwoordelijkheid van ons allemaal!

Brengen en halen aan de schoolpoort:

Vanaf deze week vragen we om het afscheid ’s ochtends zo kort mogelijk te houden en de speelplaats niet meer te betreden. Daarnaast vragen we om steeds voor 09.00 uur op school aanwezig te zijn. Het is niet leuk om als kind te laat in de klas aan te komen en het lesverloop te storen. Alvast bedankt voor de medewerking.

Zwemmen:

De data van zwemmen vinden jullie ook op de website.

Datum Klassen
06.09

4/6

13.09 5/3
20.09 2/6
27.09 4/5

Andere activiteiten:

  • Maandag 12 september 2016 om 9.30 uur: Startviering lagere school in de kerk van Bommershoven.
  • Dinsdag 6 september 2016: Infoavond: 19.00 uur voor de kleuterafdeling (K1, K2 en K3)
  • Woensdag 07 september 2016: Infoavond lagere school: 19.00 uur 1ste en 2de leerjaar, 19.30 uur 3de en 4de leerjaar en om 20.00 uur 5de en 6de leerjaar
  • Dinsdag 13 september 2016: vergadering oudercomité: 20.30 uur
  • Woensdag 14 september 2016: Pedagogische studiedag (De leerlingen hebben vrijaf!)
  • Woensdag 21 september 2016: Scholenveldloop lager onderwijs sporthal Borgloon