Nieuws uit het 5de leerjaar

In het vijfde leerjaar werden er de voorbije weken al heel wat toffe activiteiten gedaan!

Tijdens de eerste weken van het schooljaar werkten we tijdens de W.O.-lessen aan het thema ‘Klaar voor de start’. Daarin leerden we elkaar nog beter kennen en ontdekten we hoe we op een fijne manier konden samenwerken. Dit toepassen in de praktijk was niet altijd even vanzelfsprekend, maar uiteindelijk slaagden we erin om allerlei leuke opdrachtjes waarbij we moesten samenwerken te voltooien.

Ons nieuwe W.O.-thema gaat over ‘Sporen uit het verleden’. Wisten jullie dat onze geschiedenis wordt ingedeeld in zes grote periodes? Doorheen het schooljaar zullen we nog wat dieper ingaan op elk van deze zes periodes, zodat we ontdekken wat er zo bijzonder aan was en op welke manier de mensen toen leefden.

Tijdens de godsdienstlessen over ‘Paulus’ nemen we geregeld plaats in de zithoek. Daar luisteren we naar verhalen over de vele reizen die Paulus in zijn leven heeft gemaakt. Naar aanleiding van één van de verhalen organiseerden we vorige week in kleine groepjes interviews en persconferenties met de personages. Dat was niet zo makkelijk, maar wel erg leuk.

Ook de taallessen in het vijfde leerjaar zijn erg leuk! Zo zijn we volop bezig met het organiseren van een tentoonstelling over ‘Vincent Van Gogh’. Daar kruipt heel wat tijd in, maar het resultaat zal zeker en vast de moeite zijn! 🙂

In het kader van het thema ‘Mensen in nood’ schreven we deze week zelf een nieuwsbericht, dat we nadien als een echte nieuwslezer voor de klas mochten brengen. Tof!

Tijdens de lessen muzische opvoeding werden er al leuke dingen gedaan. Iedere maandag krijgen we ‘muziek’ bij juf Sophie. Supertof is dat! Deze week zongen we een liedje over het milieu. Nadien hing de juf prenten over het lied aan bord, die wij in de juiste volgorde moesten hangen.

Vorige week leerden we in de klas een heel grappig gedicht: ‘Leuk is raar’. Nadien mochten we zelf in onze pen kruipen en een gelijkaardig gedicht schrijven. Ook onze gedichtjes waren heel leuk en raar 🙂

Er werd de voorbije weken ook al heel wat geknutseld. In het begin van het schooljaar maakte de juf foto’s van ons. Die moesten we uitknippen en de contouren ervan overtekenen op een tekenblad. Nadien moesten we ons gezicht opvullen, door voorwerpen te tekenen die kenmerkend waren voor ons. Tot slot kleurden we ons zelfportret nog mooi in en plakten we het op een gekleurd blad. Achteraf werden onze werkjes tentoongesteld in de gang, zodat iedereen ze kon bewonderen 🙂

In het kader van de godsdienstlessen knutselden we een ‘geluksdoos’. We brachten een schoendoos mee, die we in een kleurtje naar keuze mochten verven. Nadien stelde de juf heel wat materiaal ter beschikking, dat we mochten gebruiken om onze dozen te versieren. De resultaten waren erg mooi!

Wat we ook heel leuk vinden in het vijfde leerjaar zijn de verjaardagen. Wanneer er iemand jarig is, bouwen we altijd een klein feestje 🙂 Er wordt gezongen en gedanst op het lied ‘Feest’ van Kinderen voor Kinderen. De jarige krijgt natuurlijk ook een mooie verjaardagskaart van de juffen en klasgenoten. In het begin van het schooljaar hebben we die zelf geknutseld! Ons feestvarkentje mag ook altijd een ‘cadeaubon’ trekken, waar een leuk presentje van de juf op staat. Zo mogen we bijvoorbeeld een spelletje spelen met de hele klas of een filmpje op het digibord kiezen. Leuk is dat!

Zo, dat was het. Volgende keer verrassen we jullie met een nieuw verslagje over onze avonturen in het vijfde leerjaar! Tot snel! 🙂