Muzisch doorschuifsysteem thema ‘Pasen’

Op donderdagnamiddag organiseerden we op school een muzisch doorschuifsysteem rond Pasen voor de leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. Dat was voor onze kinderen een speciale ervaring!

Om 13.10 uur, net na de middagspeeltijd, verzamelden we allemaal samen op de speelplaats. Daar werden we willekeurig in 15 groepjes verdeeld. Nadien verplaatsten we ons per drie groepjes naar één klas, waar onze eerste activiteit op het programma stond.

Na 20 minuutjes hoorden we een belsignaal en moesten we doorschuiven naar de volgende klas. Onze juffen en meesters waren voor één namiddag… de kinderen van het 5de en 6de leerjaar!

We werkten rond verschillende muzische domeinen. In het totaal deden we per groep 5 verschillende dingen, waarvan 3 knutselactiviteiten, 1 activiteit rond muzisch taalgebruik en 1 dans- en drama-activiteit.

Zo knutselden we in de klassen van het 3de, 4de en 5de leerjaar bijvoorbeeld een deurhanger, een wasknijper met daarop een kuiken dat uit zijn/haar ei kwam, een paashaasje uit karton,… In de klas van het 1ste leerjaar leerden we allerlei leuke en grappige gedichtjes en in de turnzaal dansten we op de tonen van ‘Kuikentje Piep’, ‘Lief klein konijntje’ en ‘Ik kuik, ik kuik, ik kuik!’.

We hadden allemaal dolle pret en waren terecht fier op de resultaten! De juffen vonden het heel leuk om ons te zien samenwerken, van klein tot groot! De kinderen van het 5de en 6de leerjaar zorgden nadien ook voor de opruim. Zij kregen van de juffen een grote pluim voor hun werk!

Nu staat de paasvakantie voor de deur… Alle juffen wensen hun kapoenen alvast een hele fijne tijd toe, met heel veel plezier en… lekkere paaseitjes! 🙂