Moederdag in de kersenklas

Tijdens het thema “Moederdag” nodigden we onze mama’ s uit om samen met ons leuke dingen te doen in ons klasje. We waren laaiend enthousiast om al die lieve mama’ s te verwelkomen.

De mama van Alyssa bracht gezelschapsspelletjes mee.De meisjes lieten hun nageltjes lakken en werden als echte mama’s geschminkt… Oogschaduw in vele kleuren, de wangetjes rood en ook lippenstift mocht zeker niet ontbreken… We voelden ons echte ‘madammekes’.

De mama van Marie nam ons mee naar de “dierentuin” van haar oma. Hond Vedett stond ons al kwispelend op te wachten. We gingen een kijkje nemen bij de kakelende kippen en de haan… Op het gazon huppelden 2 schattige konijntjes in hun hokje… We mochten ze een aaitje geven. In de wei draafde de pony en keek ons nieuwsgierig aan terwijl hij werd gevoederd door opa. Een vijver vol grote vissen trok onze aandacht, we mochten ze allen wat eten geven. In de serre konden we de warmte die de groenten doet groeien heel goed voelen. Aan de speeltuigen konden we niet weerstaan… Lekker schommelen, klimmen, wippen en glijden… Wat een pret! 🙂 We werden zelfs getrakteerd op heerlijke wafeltjes.

De mama van Krispin bracht cupcakes mee die we creatief mochten decoreren met allerlei kleurrijk en heerlijk eetbaar materiaal. We mochten kneden en rollen en met de spuitzak botercrème spuiten. Ze waren behalve een lekkernij ook prachtige kunstwerkjes… Onze eigen creatie en zo waanzinnig lekker. De mama maakte ook nog heerlijke lolly’s gedompeld in witte chocolade. De cupcakes werden mooi verpakt om thuis lekker op te snoepen.

De mama van Disa trakteerde ons op lekkere croque monsieurkes. Het leek wel een restaurant met een prachtig versierde feesttafel vol gezonde knabbels: olijven, miniworteltjes, komkommerpartjes, minitomaatjes en bolletjes mozzarella… Er waren ook grote, overheerlijke aardbeien waarvan we lekker konden snoepen terwijl we op onze croqueskes wachtten… Die waren zo smakelijk… We aten gretig onze buikjes rond en mochten een drankje kiezen. We zaten ook in het nagelsalon om onze nageltjes met allerlei kleurtjes te laten lakken of zelf aan de slag te gaan. Kijk eens naar onze resultaten… Zien ze er niet prachtig uit?

De mama van Arne verwende ons met toverfruitspiesjes. Met een groot aanbod aan fruit konden we onze eigen spies samenstellen. We konden dit doen volgens een voorbeeld of onze eigen fantasie de vrije loop laten. Wat een grote keuze: meloen, druiven, banaan, kiwi, aardbei, appel,… En dan afwerken met een figuur die we uit een cake duwden met vormpjes. We zochten een plekje in de schaduw op de speelweide om onze zelfgemaakte creaties op te eten.

De mama van Camille bracht mooie figuren en fluoverf mee om te knutselen. We knipten de figuren keurig uit en verfden ze heel mooi in met de felgekleurde verf. De mama stak er heel veel werk in om er een prachtige mobile van te maken om op te hangen in onze klas.

Lieve mama’s, we willen je bedanken om ons zo’n boeiende week te bezorgen vol leuke belevenissen en zoveel lekkers… We hebber ervan genoten van top tot teen. Bedankt voor jullie tijd en zoveel goede zorgen.

Voor onze mama’s maakten de vlinders prachtige placemats en de lieveheersbeestjes schattige juwelendoosjes met een zelfgemaakt armbandje en een mooie ring.