Met het 3de en 4de leerjaar op bosklassen

Dag 1:

Vanmorgen zijn we onder een stralende zon op bosklassen vertrokken. We reisden met de bus naar Xhoris. Daar gaan we drie dagen lang plezier maken en van de natuur genieten. De busreis verliep zeer vlot en ook in Xhoris is de zon van de partij. Nadat we de kamers in orde maakten, gingen we eten…tomatensoep, croque-monsieurs en groentebuffet…

Het bosspel was vermoeiend maar heel tof… er was zelfs iemand die een boom omver liep… Tot morgen!
Dag 2:
Hallo hier zijn we weer… dag 2 is bijna om… Vanmorgen vroeg smulden we van een heerlijk ontbijt en smeerden we ons lunchpakket. Daarna reden we met de bus naar het maalderij- en bakkerij museum. We leerden er hoe een watermolen werkt… wist je dat het waterrad 8 omwentelingen per minuut maakt en dat de molensteen via de tand een snelheid krijgt van 120 omwentelingen per minuut. We speelden er ook een leuke quiz. Namiddag maakten we een avonturentocht in Comblain au pont. Dat was best wel spannend… We klauterden op een rots van wel 60 meter hoog… allĂ© zo leek het toch ;-)). Daarna ging de tocht weer verder langs rotsblokken en modderige wegjes… Na het douchen gingen we eten: wortelstoemp en vogelnestjes… Nu nog even quiz-en en zingen en dan weer netjes naar bed!
Dag 3:
We maakten een prachtige uitstap naar de grotten van Remouchamps en naar Monde sauvage… alleen het weer liet ons even in de steek… een dierentuin bezoeken… wilde dieren uit Afrika zien in de sneeuw… het is weer eens iets anders.
Omstreeks 16.00 uur vertrokken we opnieuw richting Bommershoven… Het waren 3 topdagen.