Met 5 en 6 naar het Gallo-Romeins Museum

In het vijfde en zesde leerjaar ging het tijdens de lessen W.O. over de Vikingen. Dit was voor ons dan ook de ideale gelegenheid voor een bezoekje aan het Gallo-Romeins Museum.

Op donderdag 20 november namen we de lijnbus richting Tongeren om vervolgens tot aan het museum te wandelen. Daar werden we opgesplitst in twee kleinere groepen. Onze vriendelijke gidsen toonden ons de nieuwe afdeling in het museum en gaven heel wat uitleg over de tentoonstelling. Eigenlijk wisten wij al heel veel over de Vikingen, maar toch werden we nog steeds verbaasd door de interessante informatie die de gidsen ons gaven. Wisten jullie bijvoorbeeld dat bijna de helft van de Vikingkinderen geen 10 jaar oud werd? Of dat de Franse streek ‘NormandiĆ«’ zijn naam te danken heeft aan de Vikingen (de ‘Noormannen’)? Of dat je de slaven kon herkennen aan hun lange haren?

De tentoonstelling van de Vikingen loopt nog tot 15 maart 2015. Nog tijd genoeg dus voor wie er ook eens een bezoekje aan wil brengen… Wij vonden het alvast heel leuk!