Klas 4, kleurrijk!

Hé hallo, hallo daar!! Het is alweer even geleden dat er nog wat nieuws van het 4de leerjaar op de website verscheen. Maar dat komt omdat we heel hard gewerkt hebben tijdens de maanden november en december.

Naast het oefenen voor het schoolfeest, kregen we in deze periode onder andere ook een weekje les van juf Marlies, een stagiaire. Zij dompelde ons onder in een kleurenbad. We leerden heel wat bij over datgene wat de wereld zo bijzonder maakt, om het met de mooie woorden van Margaux te zeggen. Van verkeersborden tot kledij, beroepen en (schilder)kunst.

We werden ook uitgenodigd door de leerlingen van het 5de leerjaar die een tentoonstelling over de bekende schilder ‘Van Gogh’ maakten. Zo kwamen we meer te weten over het leven van Van Gogh en enkele van zijn bekende schilderijen. Interessant hoor! Een pluimpje voor de leerlingen van klas 5 die hier veel tijd en energie in hadden gestoken.

Tijdens de lessen muzische opvoeding maakten we een kubistisch kerstschilderij. Hierin kwam de info die we tijdens de WO-lessen over kleur hadden opgestoken goed van pas. We bekeken eerst enkele werken van kubistische kunstenaars en ontdekten op deze manier wat deze term eigenlijk inhoudt.
Daarna gingen we, als echte kunstenaars, zelf aan de slag. Eerst met potlood en lat en nadien met onze penselen. Uiterste concentratie werd er van ons gevraagd, want we moesten nauwkeurig te werk gaan.
Met de primaire kleuren rood, geel en blauw maakten we allerlei andere kleuren. Wij weten nu dat dit secundaire kleuren genoemd worden. Knap van ons hé? Deze kleuren werden in verschillende tinten op ons doek aangebracht. Onze kersttekening werd dan weer duidelijker zichtbaar door de tegenstelling in koude en warme kleuren. Kunnen jullie nog volgen?!
In ieder geval, wij hebben het mooi voor elkaar gekregen en zijn nu toe aan vakantie.
Wij wensen jullie prettige feestdagen vol kleur! Tot volgend jaar!!