Kersenklas: Vaderdag en veters strikken

Tijdens het thema ” Vaderdag ” kwam de papa van Camille op bezoek met een biggetje van enkele weken oud. We kwamen vele dingen te weten over deze kleine knorrende viervoeter.
We weten dat de mama een zeug is en de papa een beer en dat de mama haar biggen voedt door ze te laten drinken aan haar tepels, elke big heeft zijn eigen speen. We mochten het angstige, bibberende biggetje aaien. Het was heel onwennig en liet van zich horen.
We vonden het ook fascinerend om met scheerschuim te experimenteren.
Op een grote plastiek smeerden we deze materie uit en tekenden er dan figuren of onze naam in.
We voegden ook allerlei kleuren verf of ecoline bij het schuim en vonden het prettig om het witte schuim te kleuren.
In de scheerhoek konden we mekaar insmeren met een toefje schuim op een scheerkwast om het daarna met een spatel weer te verwijderen, kin droog deppen en  dan nog een druppeltje aftershave om heerlijk te ruiken.Het was reuze plezant om mekaar te scheren.
De timmerhoek met echte materialen was ook een succes. Nagels in houten planken en isolatiemateriaal kloppen was een leuke ervaring. We timmerden erop los met echte hamers en spijkers en konden schroeven indraaien met schroevendraaiers. We maakten hokjes om de boerderijdieren in te plaatsen. Met de trektang trokken we de nagels er dan weer uit. Het was ook leuk om te experimenteren met allerlei schroeven en bouten.
We knutselden een leuke sleutelhanger ( lieveheersbeestjes ) en onderleggers ( vlinders ).

Buiten konden we ons uitleven met het stapelen van blikken om ze dan met stoffen ballen omver te gooien.
Ook de grote schelp met grof zand, water en dino’s was een leuke uitdaging.
We maakten vijvertjes, watervalletjes en dammen en maakten een spel vol fantasie.
We beleefden ook nog veel plezier in de waterbakken. Op het einde van elke dag liet de juf het water over onze voeten stromen…..en springen maar!
In onze klas konden we in de schoenenhoek verder oefenen met veters strikken nadat de juf het ons had geleerd. Na heel veel geduld en veel oefenen lukte deze moeilijke handeling ons wel…dikke bravo!
We kregen van de juf een mooie pluim.