Kersenklas: Thema kunst en Pasen

We beleefden twee kunstzinnige weken in de klas. In de huid van een schilder kruipen was heel boeiend en leerrijk. Kennis maken met verschillende schilders en hun stijlen was erg fascinerend. Onze nieuwsgierigheid naar bijzondere schilderijen van deze toch wel heel excentrieke kunstenaars werd geprikkeld door ze te bekijken op de computer. We werden kleine kunstenaars en verdiepten ons in kunstwerken van verschillende schilders. We maakten een reproductie van de bekende cirkels van ” KANDINSKY “. Ook het werk van ” Paul Klee “ met zijn figuratieve moderne kunst boeide ons. We leerden nog andere schilders kennen zoals ” Klimt “ die veel met goud werkte. Er waren ook vrouwelijke kunstenaars zoals ” Frida Kahlo “. We hadden heel veel interesse voor de surrealistische werken van ” Dali “. Een gekke schilder met heel gekke schilderijen. De bekende zonnebloemen van ” Van Gogh ” vonden we heel mooi alsook de Mona Lisa van “ Da Vinci” en de grappige mannetjes van ” Keith Haring “. We bekeken ook nog werken van : Rubens, Bruegel, Magritte, Monet, Manet, Rembrandt, Michelangelo, Picasso, Mondriaan en Ensor. Het waren 2 leuke weken vol kunst.

Rond het thema ” Pasen ” maakten we een prachtig paastafereel met een mooie paasboom die we versierden met allerlei eitjes. Het was leuk om de paashaas uit te beelden. We maakten een artistieke paaskip met een papieren zak waarop de vlinders de cirkels van Kandinsky schilderden …de lieveheersbeestjes schilderden met allerlei kleuren waterverf. Kip Georgette kwam op bezoek. We  streelden haar over haar zacht verenkleed en luisterden naar haar gekakel….3 stoere kuikens animeerden ons met hun gepiep. We mochten ze op schoot nemen en hun donsveertjes aaien.

Onze experimenteerbak vulden we eigenhandig met keitjes. We vulden flesjes….lieten steentjes glijden in de grote lange buizen en onze autootjes baanden zich een weg tussen de vele keitjes.

Een heerlijk kopje wortelsoep met een boterhammetje smaakte heerlijk als sobere maaltijd. Het was leuk om buiten te picknicken met het lentezonnetje op onze snoetjes.