Kersenklas: Thema Kerstmis

Na de gezellige drukte van “Sinterklaas” baden we in de gezellige sfeer van “Kerstmis”. Een rustige tijd om samen intens van te genieten. Dansende vlammetjes op onze adventskrans… pretlichtjes in onze oogjes… fonkelende sterretjes… kerstliedjes klinken… een klas vol engeltjes… en soms ook wel bengeltjes. 🙂

We zetten een kerstboom vol twinkelende lichtjes… een kerststal omringd met alle beeldjes.

Elke dag luisteren we naar het prachtige kerstverhaal. Een verhaal vol tederheid… warmte en vreugde. Een kindje wordt geboren… zo lief… zo klein… zo zacht… in een doekje gewikkeld in de armen van Maria. Hij krijgt bezoek van de herders met krullenbol en hun schaapjes met zachte wol. De koningen volgen de ster…ze komen van ver. De kersthoek nodigt de kleuters uit om dit mooie kerstgebeuren samen uit te beelden. Ze beleven intense en knusse momenten.

We sluiten deze mooie tijd af met een kerstfeestje… op de achtergrond klinken kerstliedjes. Kerstmis is het feest van de “VREDE”… vrede voor elkaar… vrede voor iedereen. We knutselden met veel enthousiasme en creativiteit mooie kerststallen en kerstdecoratie.