Januari in het 1ste en 2de lj.

Na een “feestvakantie” en een goed rapport konden we er weer invliegen op 6 januari!
Op 13 januari werden we allemaal “goedgekeurd” bij de dokter(MST) en kregen de meesten van ons “het 1ste leerjaar” spuitje. Niemand liet een traantje en we konden ons supersnel aan- en uitkleden. Ook hebben we daar gelezen, geschreven en een beetje gekleurd. De voormiddag was zo voorbij!
We hebben nu op vrijdag “hoekenwerk” dat zijn leuke leerspelletjes die we per 2 mogen doen. Fijn is dat! Maar we moeten nog leren “leerspelen” ipv “speel-spelen”…
Maar op donderdagnamiddag is het nog leuker want dan is het “knutseltime”…
De juf las een versje voor over 7 gekleurde olifanten, alleen de kleinste was “zwart”… die vond dat helemaal niet leuk en schilderde zichzelf dan maar in de kleuren van de regenboog.
Na het beluisteren van het gedicht en het gesprekje erover liet de juf ons een aantal schilderijen zien van Franz Marc(expressionist), deze schilderde heel veel dieren in “verkeerde” kleur, zoals een “blauw paard”, “gele honden”..
En dan mochten we zelf aan de slag!
Ons olifantje moesten we in vakjes verdelen en daarna heel kleurrijk schilderen. We mochten ook kleuren mengen en dat gaf hele mooie resultaten!
Het was een fijne namiddag met heel geslaagde werkjes!
.

Ook het tweede leerjaar is er dit jaar weer met volle moed ingevlogen. Ook wij zijn kunstenaars in wording. Zo zijn we erg creatief geweest met verf en wol. Eerst hebben we de draad geverfd en dan over papier getrokken. Dit hebben we met twee kleuren gedaan.
Daarna hebben we bollen uitgeknipt. Daarop hadden we draad gekleefd in spiraalvorm. Deze bollen hebben we nadien op het vorige papier gekleefd.Onze kunstwerkjes zijn een tijdje te bewonderen in de gang. Kom zeker maar eens piepen . Jullie zijn altijd welkom.