In het 4de leerjaar…

Dag allemaal! Hier zijn we weer! Graag vertellen we jullie wat er de voorbije weken allemaal op het programma stond in onze klas!

Tijdens de W.O.-lessen leerden we over gezonde voeding. Na wat theorie was het al snel tijd voor de praktijk! We brachten allemaal een keukenschort, een snijplankje en mesje mee naar school. De juf zorgde voor heel wat ingrediënten. We maakten namelijk… gezonde hapjes! We gingen van start met een gezond aperitiefje. Dat bestond uit water, limoen en munt. Onze eigen ‘Mojito’ smaakte naar meer! Daarna maakten we lekkere groentestaafjes en –roosjes van wortel, bloemkool en radijs. Deze dipten we in onze zelfgemaakte dipsaus met kleine komkommerstukjes en platte kaas. Nadien konden we proeven van een hapje gemaakt met toastbrood, kruidenkaas en hesp. Hmmm! Ondertussen sneden we bananen in schijfjes en maakten we een bananensmoothie. Sommige kinderen wilden liever niet proeven, maar uiteindelijk konden de anderen hen overtuigen en… waren ze aangenaam verrast door de super lekkere smaak! Als ‘dessertje’ konden we nog smullen van druiven met… kruidenkaas! Jammie! Na de pret was het tijd voor… de opruim! Jeetje, dat was een andere klus! We staken allemaal samen de handen uit de mouwen en in een wip zag de klas er weer spik en span uit.

De godsdienstlessen gingen over fairtrade-producten. Fair… watte? Dat zijn producten die afkomstig zijn van boeren die er een eerlijke prijs voor krijgen. We bekeken een filmpje over ‘Max Havelaar’ en maakten kennis met een boerenfamilie hier ver vandaan. We waren toch wel wat onder de indruk. Tot slot kregen we van onze juf de opdracht om in de supermarkt op zoek te gaan naar producten zoals bananen, koffie, kokosmelk, … met dit speciale logo. Benieuwd of we ze zullen vinden…

Voor het eerst dit schooljaar stond er op een vrijdagnamiddag ‘drama’ op het programma. We gingen naar buiten en maakten een grote kring. Onze opwarmer was ‘de echoput’. Elke leerling zei zijn of haar naam op een grappige, uitbundige, … manier en deed daarbij een gebaar. Het was aan de anderen om te ‘echoën’ en dit samen na te zeggen en te doen. Dat leverde al heel wat grappige taferelen… en stemmetjes op… De juf toverde nadien een ‘toneelzak’ tevoorschijn. Onze opdracht was om de zak op een bepaalde manier door te geven, bv. boos, droevig, blij, verliefd, … Na een tijdje veranderde de zak (denkbeeldig J) in een baby, maar ook in… een vieze luier! Dat was lachen geblazen!

We vierden ook enkele jarigen. Victor kan je hier alvast zien blinken met zijn creatieve cakes!

In de eerste weken van oktober werkten we ook nog rond het nieuwe maandpunt, knutselden we rond de herfst en nog zoveel meer. Dit verslag kan je binnen enkele dagen lezen op deze website! Tot dan!

De kinderen van het 4e leerjaar