Het vijfde leerjaar in actie tijdens het tweede trimester.

Bouwen met Lego is nog steeds leuk als je in het vijfde leerjaar zit.  Met bouwdoos en handleiding gingen we aan de slag tijdens de lessen van techniek.

We werkten niet alleen hard, maar maakten ook tijd om tussen de lessen door de beentjes te strekken. Just dance…

Tijdens de godsdienstles moesten we rondwandelen in de klas. Telkens wanneer de juf ‘STOP’ riep, moesten we per twee gaan zitten en vertelden we de ander waarom hij/zij zo belangrijk is in onze klasgroep.

Met carnaval gingen we creatief aan de slag en maakten we 3D-gezichten van papier. Wat een leuke creaties!

Op vrijdag 16 maart gingen we naar Gors-Op-Leeuw voor de Binnen-bij-boerendag. We leerden heel wat bij over veeteelt, pluimvee, varkens, fruitteelt en akkerbouw. We waren allemaal verzot op de kleine biggetjes, die we zelfs even mochten vasthouden. Ook de kleine lammetjes waren een groot succes!

We maakten ook nog tijd om te luisteren naar de talenten van onze klasgenootjes. Gloria vertelde ons over haar talent: dansen. Ze toonde ons haar dansoutfits en leerde ons een leuk dansje op het nummer ‘Hallo wereld’ van Kinderen voor Kinderen. Axl bracht verslag uit van zijn passie ‘voetbal’, Sophie toonde haar teken- en schilderkunsten en Lize vertelde leuke weetjes over paardrijden.

Tijdens de taallessen werkten we aan onze eigen ‘korte’ strip. We zijn erg trots om onze werkjes aan jullie te tonen. Van teamwork gesproken!

Veilig met de fiets in het verkeer… Dat is soms nog moeilijk.  Daarom mochten we samen met de politie gaan oefenen in hun ‘Mobiel verkeerspark’.

Als slot legden we Schepen van Jeugd, Jeroen Bellings op de rooster.  Tijdens een interview met hem kwamen we te weten wat deze job allemaal inhoudt.