Het 4de leerjaar vliegt erin…

De eerste maand zit er alweer bijna op! Het vierde leerjaar is er dan ook letterlijk en figuurlijk in gevlogen. We kregen van de juf de opdracht een raket te maken. Dat zagen we helemaal zitten! Eerst keken we naar verschillende raketten via het digibord. We bespraken het uitzicht en de vorm van de raket. Nadien gingen we in groepjes aan de slag. Onze raket moest ook stevig genoeg gebouwd worden, want een weekje later werden ze buiten afgevuurd. Wauw!! Echt superleuk! Kijk maar eens naar onze foto’s!! Sommige raketten vlogen door de ingepompte lucht wel een tiental meter hoog.

In het vierde leerjaar gaan we ook geregeld werkjes maken op de computer. Daarom is het belangrijk dat we weten hoe we veilig moeten surfen. De juf zorgde voor leuke opdrachtjes die we moesten uitvoeren of bespreken in groepjes. We leerden een leuk rap-liedje over ‘veilig internet’, er werd naar onze mening gevraagd in een stellingenspel, we zochten info op en leerden wat een veilig wachtwoord is.
Meester Peter gaf ons ook een leuk cadeautje; hij kocht dit schooljaar 10 nieuwe tablets aan!! Daar waren we allemaal heel erg blij mee. Onze klas mocht deze als eerste testen. En ja hoor, ze werden goedgekeurd! Op ons prikbord hangt er nu een zelfgemaakt lijstje met tips over hoe we zorg moeten dragen voor deze apparaten.

Onze eerste maand in het 4de leerjaar was al top! Hopelijk gaan we samen nog vele leuke momenten beleven dit schooljaar!