Herfstwandeling op vrijdag 2 oktober

Op vrijdag 2 oktober gingen we met alle klassen van het lager onderwijs op herfstwandeling. De gids kwam ons op school ophalen en samen vertrokken we op wandeltocht. ’s Morgens was het nog wat frisjes, maar al snel ging de temperatuur omhoog en vlogen de jassen uit!

Eenmaal aangekomen op de veilige wandelwegen, kregen we een eerste opdracht van onze gids. Iedere klas kreeg een vijftal prenten met planten op. Het was de bedoeling om deze tijdens de wandeling terug te vinden. Iedereen hield zijn ogen goed open en speurde er op los. En ja hoor, elke klas vond zijn vijf planten!

’s Middags hielden we halt aan de Waterkuil te Heers. We aten er onze boterhammetjes op en kregen nog een fijne verrassing van de gids. Omdat we de opdracht tijdens de voormiddag zo goed hadden uitgevoerd, trakteerde ze ieder kind op een snoepje. Lekker!

Na het middageten trokken de durvers de ‘vleermuizengrot’ in. In de winter komen de vleermuizen hier overwinteren, maar nu was er gelukkig niemand thuis 🙂 Maar het was daar wel heel donker… Wisten jullie trouwens dat deze groeve een overblijfsel is van een zee die zich hier miljoenen jaren geleden terugtrok? Wij wel 🙂

Vooraleer we onze wandeling konden verderzetten, kregen we een tweede opdracht van de gids. De kinderen van het 5de en 6de leerjaar moesten een lijstje met vragen oplossen. De antwoorden zouden ze onderweg tegenkomen, dus vanaf nu moesten ze heel alert zijn! De leerlingen van het 1ste tot het 4de leerjaar kregen de opdracht om kaartjes met letters te verzamelen. Met al deze letters zouden we dan een zin kunnen vormen. Ook voor hen was het dus opletten geblazen!

Het werd nog een lange en vermoeiende namiddag, maar gelukkig was er geregeld tijd voor een korte pauze.

Net op tijd kwamen we weer aan op school. De mama’s en papa’s stonden ons al op te wachten. Moe, maar voldaan konden we weer naar huis.

Bedankt voor deze fijne dag, lieve gids!