Herfstwandeling: lagere school

Herfstwandeling!

Op donderdag 2 oktober 2014 gingen we met de leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar op herfstwandeling. Het beloofde een avontuurlijke dag te worden!

’s Morgens verzamelden we allemaal per klas op de speelplaats. Eén voor een hadden we stevige stapschoenen en een goede regenjas aangetrokken. Onze rugzakjes waren gevuld met een stevig lunchpakket, dat we van thuis meebrachten.

Het weer was ons goedgezind, want het was droog en het zonnetje liet zich ook al zien.

De wandeling leidde ons door veldstraten, modderwegen, open velden, houten paadjes en ja hoor, ook door een echt bos.

We kwamen onderweg heel wat dieren tegen. De kleine diertjes waren alom vertegenwoordigd: we vonden heel wat regenwormen, slakjes en nog zo veel meer. De grotere dieren genoten zichtbaar van onze aandacht. Een groep kleine paarden liep zelfs een eindje met ons mee, in hun weide weliswaar. Ook de ezels kwamen spontaan naar ons toe!

We konden heel wat blaadjes, vruchten en takjes verzamelen. Onze meegebrachte zakken zaten goed vol!

’s Middags verwelkomde meester Peter ons op het voetbalplein in Vechmaal. Ondertussen blaakte het zonnetje volop en hadden we het erg warm! Daarom kwam het verfrissende water erg van pas! Ook kregen we van de meester een lekkere koek. Wat heeft die gesmaakt na het nuttigen van onze boterhammetjes!

Na een rustpauze op het gras en een toiletbezoek, konden we er weer volop tegenaan! De juffen genoten ervan om de kleinste spruiten naast de ‘grootsten’ van de school te zien lopen. Wat hadden de kinderen samen een plezier!

Toch waren ze stiekem blij toen ze de school weer in de verte zagen opduiken. Moe maar voldaan, genoten we van een rustpauze op de speelplaats. Anders dan jullie zullen denken, was deze rustpauze toch maar van korte duur. Binnen de kortste keren speelden alle leerlingen weer druk spelletjes met elkaar. Wij denken alvast dat onze bengels die nacht héél goed geslapen hebben!