Er gebeurt nog wat in leerjaar 1…

Bij het thema uit zonnekind ‘Van graan tot brood’ mocht zelf deeg maken en kneden natuurlijk niet ontbreken. Met een heus stappenplan gingen we in groepjes aan de slag… Bij het ene groepje lukte het al vlotter dan bij het andere… Maar eens ieder groepje zijn zoutdeeg klaar had, konden we beginnen te kneden, te rollen en… hartjes te maken (want het was een beetje een cadeautje voor papa 🙂 )

Juf Sanne was de bakker van dienst en zorgde ervoor dat alle hartjes er prima uitzagen. Eén hartje was voor papa (het mooiste natuurlijk 😉 ) en de rest mocht mee naar huis voor onszelf!

Het was een superleuke ‘bakkersles’ met de nodige opruim achteraf, maar dat deden we met een glimlach!

En het versieren van ons echte cadeautje (een spaarpot) deden we ook met veel overtuiging. Voor onze papa is immers niets te veel of goed genoeg! Hij kan nu echt beginnen sparen en geen munten meer laten rondslingeren… 🙂

Wat we ook heel tof vinden is ‘hoekenwerk’ :-)… maar wij noemen dat ‘spelletjes spelen’ 🙂 Eigenlijk is dat niet echt zo hoor, het zijn ‘leerspelletjes’ waarbij we de technieken van lezen, schrijven en tellen op een speelse wijze oefenen… Heel fijn! In onze klas is het dan superdruk, want op de grond, aan het bord, aan onze bankjes… vind je overal groepjes ‘al spelend-lerende kinderen’. Niemand maakt ruzie en die namiddag vliegt voorbij!