EK-dag

Woensdag 29 juni 2016 stond helemaal in het teken van het EK. Als opwarming startten we de dag met een leuk dansje. Nadien werden de leerlingen verdeeld in 2 groepen: de kinderen die kozen om de dag te vullen met muzische activiteiten en de kinderen die kozen voor het voetbaltornooi.

De kinderen van de ‘muzische groep’ kregen allemaal een kaartje waarop ze 4 stickers/stempels moesten verzamelen. Die konden ze verdienen door deel te nemen aan de verschillende activiteiten: een EK-lied schrijven, dansen op de tonen van het EK-lied, meedoen met de grote EK-quiz, spandoeken maken om te supporteren tijdens de finale van het voetbaltornooi, EK-vriendschapsarmbandjes maken, een reuzegrote EK-tekening maken,… Jammer dat ze maar 4 activiteiten konden doen… 🙁

De ‘sportieve groep’ kreeg te horen in welke voetbalploegjes ze zaten en voor welk land ze moesten spelen. Na het overlopen van de spelregels gingen ze van start met de eerste wedstrijd van ploeg A: Frankrijk tegen Duitsland. Ondertussen konden de andere ploegjes al opwarmen. Toen zowel ploeg A als ploeg B al hun wedstrijden hadden gespeeld, was het tijd voor de halve finale: de winnaar van ploeg A (Frankrijk) tegen de winnaar van ploeg B (Portugal). Het werd een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk won Portugal. Zij mochten zich klaarmaken voor de finalewedstrijd tegen België, dat bestond uit een deel van het leerkrachtenteam.

Vooraleer de finale werd gespeeld, konden alle kleuters en leerlingen van het lager onderwijs nog genieten van echte Belgische frietjes. En dat smaakte… 😉 Een welgemeende dank je wel aan het oudercomité en frituur ’t Patatje!

Ondertussen begonnen de toeschouwers buiten al samen te troepen voor de spannende finale tussen Portugal en België. Ook de spelers maakten zich klaar en trokken vol goede moed naar het voetbalveld… De juffen en meesters dachten gemakkelijk een overwinning binnen te halen, maar moesten al snel het onderspit delven tegen het veel betere Portugal. De uitslag? 6-0… Een dikke proficiat aan de spelers van team Portugal 🙂