Een drukke eerste week in het 4de leerjaar… maar wel heel leuk :-)

Wil je weten wat er deze week allemaal op het programma stond in het vierde leerjaar? We vertellen het je graag!

Op dinsdag vertelden we in de vertelhoek over de voorbije vakantie. Wat was het leuk om alle belevenissen van onze vrienden te beluisteren! We luisterden ook naar een mooi verhaal, dat aansloot bij ons nieuwe jaarthema. Nadien leerde de juf ons het nieuwe themalied ‘Er zit een schat verborgen in jezelf!’ aan en maakten we ‘schattenmannetjes’, waarop we één talent van onszelf schreven. Je kan ze op de foto bewonderen! Ook werden er die dag nog boeken uitgedeeld, afspraken gemaakt en leerden we ons klaslokaal en de juf wat beter kennen. We sloten de dag af op de speelplaats, samen met alle kinderen van onze school, wat was dat leuk!

Op woensdag stonden de eerste lesjes op het programma. De eerste godsdienstles ging over gevoelens. We knipten gevoelenskaartjes uit en leerden zo heel wat nieuwe emoties kennen. Tijdens de rekenles was het al dadelijk puffen, want we maakten oefeningen tot 1000. In de taalles maakten we kennis met school ‘De Brommel’ en leerden we heel wat personages kennen. De dag vloog om, al snel was het middag en dus tijd om naar huis te gaan. Huiswerk kregen we gelukkig nog niet, oef!

Donderdag startte onze dag met taal. We leerden een stratenplan lezen en moesten zelf een wegbeschrijving verzinnen. De rekenles ging over tabellen en diagrammen, niet zo makkelijk hoor! Na de speeltijd was het tijd voor onze eerste turnles, wat keken we daarnaar uit! Na de boterhammen zijn we gestart met een eerste W.O.-thema, namelijk: ‘Het kriebelt in de klas!’. We leerden al heel wat over ‘miertjes’. De juf toonde ons ook een aantal filmpjes via het digitaal bord, wat waren we allemaal gefascineerd! Het was muisstil in onze klas… We leerden over de bouw van de mier, de verschillende soorten mieren, hun nest, over de koningin en de larfjes, … Die dag was ook het eerste huiswerk een feit. Maar dat vonden we niet erg hoor, de tekst die we moesten lezen ging namelijk over.. miertjes! En ohja, er was vandaag ook iemand jarig, Sienna! Zie je ze stralen op de foto? J

Zo zijn we al aanbeland bij de laatste dag van de week, wat ging het snel! Tijdens de godsdienstles kregen we verschillende opdrachten. Zo moesten we rondwandelen in de klas en een bepaald gevoel uitbeelden, we moesten gevoelens raden en kleurtjes zoeken die bij een bepaald gevoel pasten. Tijdens de rekenles oefenden we het hoofdrekenen tot 1000 in en herhaalden we de maaltafels. Nadien stond commissaris Clo-Clo ons op te wachten in de taalles. We ontrafelden een misdaad en stelden een proces-verbaal op. Tussendoor maakten we tijd voor een meditatie-oefening. We moesten onze schoenen uitdoen en met onze rug op de grond gaan liggen. De juf zette rustige muziek op, we vielen bijna in slaap! Ze gaf een aantal ademhalingsoefeninen, dat maakte ons helemaal ‘zen’. In de namiddag maakten we collages over onszelf. Het ‘maandpunt’ waar we op school aan werken, is voor september: ‘Dit ben ik’. Daarom zochten we in tijdschriften allerlei knipsels die aansloten bij onze interesses, eigenschappen, … Die plakten we netjes (of door elkaar) op ons blad. Het is nu volgende week aan onze klasgenoten om te raden welke collage van welke leerling is, wij zijn alvast benieuwd of dat gaat lukken!

Groetjes van de leerlingen uit het vierde leerjaar!