Druk… druk… druk… In het 6de lj is er wel altijd wat te doen…

In onze klas hebben we de voorbije periode nogal wat in groepjes gewerkt. We leerden daarbij vooral de taken te verdelen. Zo leerden we wat een groepsleider, een materiaalmeester en een tijdsplanner moet doen binnen de groep en we leerden onze taak met zorg uit te voeren. Dit kwam aan bod in vele lessen. Binnen WO werkten we rond de wereldoorlog en onderzochten we geschiedkundige teksten rond dat probleem. In groep zochten we antwoorden op verschillende vragen en deze verzamelden we op affiches die we nadien voor de klas kwamen voorstellen.
Ook in de godsdienstles ontdekten we dat de boodschap van God meer is dan iets dat in de bijbel te lezen staat. Ook vandaag de dag zijn er plaatsen in de maatschappij die het niet zo nauw nemen met deze boodschap en net daarnaar gingen we op zoek in de kranten en tijdschriften. We maakten collages met foto’s en krantenkoppen over wantoestanden in de wereld en zochten er een passende slogan bij. Alvast een taak waarbij we onze kennis van het groepswerk handig konden toepassen. Onze juf vond alvast dat het heel vlot verliep en de resultaten mochten er zijn.
In de les Frans gingen we aan de slag als winkelier en klant. Per twee maakten we een conversatie tussen een winkelier en een klant en bootsten we een echte winkelsituatie na met het nodige materiaal erbij natuurlijk. Onze klas was een echte kruidenierszaak. We konden ons al aardig uit de slag trekken in het Frans. Dit jaar misschien eens een reisje naar Frankrijk boeken mama’s en papa’s want jullie kapoenen kunnen al een beetje als tolk optreden.
Binnen de lessen  Nederlands hielden we ons bezig met een zeer interessant onderwerp. Verliefdheid en puberteit wist onze aandacht wel te wekken. We leerden dat je als puber wel eens kriebels in de buik kunt gaan voelen en dat je niet altijd weet hoe je die gevoelens onder woorden moet brengen. Dus oefenden we in improvisatietoneeltjes hoe we ons uit de slag moeten trekken als we ons verlegen of ongemakkelijk voelen met een jongen of een meisje in onze buurt. Sommigen waren al wat mondiger dan anderen. Nog wat oefenen dus! Tijd brengt raad!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA