De maand november zit er bijna op. In het vierde leerjaar zaten we niet stil!

Tijdens de W.O.-lessen hebben we in groepjes gewerkt rond de ‘laagjes van het bos’. We kregen per twee een opdracht die we moesten volbrengen door informatie op te zoeken op de iPads en computers. Dat was leuk, maar soms ook wel een beetje moeilijk! Ook werkten we rond het thema van ‘Leven en dood’. We bestudeerden heel wat rouwbrieven en onze eigen geboortekaartjes. Zelfs het geboortekaartje van de juf hebben we gezien, tof hé? Nadien leerden we over de kinderrechten. De juf had in onze klas op 10 verschillende plekjes foto’s gelegd. Het was aan ons om de foto’s per twee te bespreken en samen na te denken over welk recht er werd uitgebeeld. We ontdekten dat er toch nog heel wat ongelijkheid heerst wat betreft kinderrechten in de wereld… Velen van ons waren onder de indruk!

Enkele weken geleden gingen we op een dinsdagnamiddag naar de sporthal van Borgloon voor de sportnamiddag ‘Alles met de bal!’. We werden verdeeld in groepjes en mochten zo kennis maken met een heel aantal nieuwe spelletjes. Ook de juffen deden mee, wat leuk!

Tijdens een godsdienstles speelden we ‘fictieve rechtbank’, waarbij we situaties i.v.m. goed en kwaad beoordeelden. Er waren zowel rechters, als aanklagers en verdedigers in onze klas! Er was zelf een echte ‘hamer’, waar regelmatig ‘stilte’ mee werd gevraagd. J

Nu we stilaan dichterbij de verjaardag van Sinterklaas komen, is het tijd om voor hem iets leuks te knutselen! Daarom maken we in groepjes creatieve stoomboten! Ze zien er ondertussen al heel erg leuk uit, maar ze zijn nog niet klaar! Het eindresultaat kan je weldra ook de website bewonderen!

Lieve groetjes,

de gekke bende van het 4e leerjaar!