Bosklassen: Dag 2

Dag lieve mama’s, papa’s, broers, zussen en andere trouwe lezers 🙂

Wat was het vandaag een vermoeiende dag! Maar wel een leuke, hoor 😉

Vanmorgen startten we de dag met een stevig ontbijt. Nadien werden we met de bus naar Comblain-Fairon gebracht. Daar aangekomen stonden er twee toffe gidsen ons op te wachten. Zij zouden ons tijdens de voormiddag begeleiden tijdens de ‘Bush Expedition’. We werden in twee groepen verdeeld en mochten de gids volgen op onze avonturentocht. De eerste heuvel die we mochten ‘beklimmen’, was er al meteen eentje om U tegen te zeggen. Voor ons geen enkel probleem, hoor! Maar voor de juffen… 🙂 Doorheen onze wandeltocht (die gelukkig niet de hele tijd even zwaar was) hielden we halt aan verschillende opdrachten: een olifantenpad, een touwenparcours, een vleermuizengrot, enz. Het was een superleuke voormiddag!

Nadat we ’s middags onze (zelfgemaakte) lunchpakketjes hadden verorberd, was het tijd voor de tweede activiteit: het ‘rivieratelier’. Opnieuw werden we verdeeld in twee groepen en mochten we een natuurgids volgen. Dit keer kregen we uitleg over de kringloop van het water, gingen we op zoek naar beestjes in de rivier en mochten we zelf creatief aan de slag gaan om met klei en natuurlijk materiaal een fantasiedier te knutselen. Fijn!

Om 16.30 uur kwam de bus ons terug ophalen en keerden we terug naar Relaxhoris. We hadden een klein uurtje de tijd om wat te ‘relaxen’ vooraleer we aan het avondeten konden beginnen. Als voorgerecht kregen we vandaag knolseldersoep. Die was erg lekker, maar kon toch niet tippen aan het hoofdgerecht: frietjes met hamburger. Hmmm… 🙂 We smulden onze buikjes helemaal rond.

Na het avondeten kregen we de tijd om ons goed te wassen en onze pyjamaatjes aan te doen. Zo waren we klaar voor de laatste avondactiviteit: een supertoffe quiz. De quiz werd afgewisseld met leuke kennisvragen, meerkeuzevragen, doe-opdrachten, enz. Vooral de doe-opdrachten zorgden voor veel grappige momenten: aan onze eigen elleboog likken, een suikerklontje eten dat als een staartje aan onze broek was vastgemaakt, een kaartenhuisje bouwen, enz. Bekijk zeker onze foto’s in het fotoalbum! 😉

Eens de quiz was afgelopen en de winnaars bekend waren gemaakt, was het tijd om terug naar onze kamers te gaan. Klaar voor ons laatste nachtje in Xhoris, want morgen zijn we alweer thuis… “Oogjes dicht en snaveltjes toe… Slaap lekker!” 🙂