6de leerjaar op klasuitstap! Tot ziens VBS de Boomgaard

Met nog wat slaap in de ogen kwamen de leerlingen van het zesde leerjaar vrijdagmorgen op school aan. Het was de avond daarvoor immers een heus feestje geweest! De proclamatie was een waar succes..

Toch plande de juf op vrijdag een laatste uitstapje samen met de ganse klas. We namen om 9u11 de bus richting Hoepertingen kruispunt. Van daaruit was het een stukje wandelen geblazen.

De eerste stopplaats was een fruitbedrijf. Daar konden we kijken naar een sorteermachine voor kersen en mochten we natuurlijk ook wat vers fruit proeven!

Nadien stapten we door tot aan een zaaltje. We legden er onze rugzakken neer en trokken dan weer op pad. Toen we aan de vijver kwamen, mochten we even genieten van een kleine picknick. We smulden van huisgemaakte ‘oma-cake’ en verfristen ons met een glaasje bubbels (frisdrank, weliswaar! 😉 )! Toen we weer op krachten waren, zetten we onze tocht verder.

Terug aangekomen in onze ‘verblijfplaats’ voor die dag, was het tijd voor een klein aperitiefje. De chips ging vlotjes naar binnen, dat moeten we toegeven. Daarna dekten enkelen van ons de tafel en hielpen anderen bij het maken van het pannenkoekendeeg. Eén voor één mochten we aanschuiven aan het kookvuur, voor een lekkere pannenkoek. Deze werd rijkelijk belegd met allerlei lekkers, de juf had er plezier in! 😉

Na het eten ruimden we elk ons eigen bord en bestek op en trokken we naar buiten. Gelukkig hadden we allemaal ons zwemgerief bij, want het zonnetje blaakte en er was water in overvloed. Zelfs de tuinslang kwam er aan te pas…

Toen iedereen genoten had van wat verfrissing, had de juf nog wat opdrachten in petto…

We verdeelden ons in twee groepen en duidden telkens een ‘vrijwilliger’ aan. We moesten met onze mond smarties zoeken in bloem, onze naam schrijven met onze tenen, voor het snelst 30 madeliefjes zoeken, blind proeven en nog veel meer.

Na de pret, stond de afwas nog op ons te wachten. Al snel stelden heel wat kinderen zich kandidaat om te helpen. Om 14 uur vertrokken we weer richting bus, die ons om 14u35 kwam oppikken.

Toen we op school aankwamen, mochten we (eindelijk!) onze brievenbussen openen. Daarin ontdekten we heel wat lieve briefjes, cadeautjes, … van onze klasgenoten. Wat was dat leuk!

Moe maar voldaan gingen we naar huis en sloten we de laatste volle schoolweek af…

Foto’s van deze dag kan je op deze website terugvinden! 😉