5de en 6de leerjaar: Onvergetelijke uitstap naar Technopolis!

Op vrijdag 20 maart 2015 gingen we met het 5e en 6e leerjaar naar Technopolis in Mechelen. Om 10 voor 8 ’s morgens verzamelden we op de speelplaats. Vol spanning wachtten we op de bus. Eens ingestapt, kon de trip beginnen! Rond kwart over 9 kwamen we aan in Mechelen en om half 10 gingen de deuren van Technopolis open…

Na de nodige voorbereiding door de juffen en de meester mochten we vrij op verkenning gaan. We waren erg nieuwsgierig en liepen van het ene technische snufje naar het andere. Eén groepje deed voormiddag mee aan een workshop 3D-printen. Zij maakten een coole 3D-sleutelhanger! Deze zal binnenkort opgestuurd worden naar onze school, spannend!

Om half 11 verzamelden we allemaal buiten met op onze neus onze eclipsbrilletjes. De wolken verdwenen stilaan en de blauwe hemel kwam tevoorschijn. We keken richting de zon… Op het begin twijfelden we of onze brilletjes wel ‘werkten’, maar na een tijdje hoorden de juffen en de meester een luide ‘Oooh!’. De zonsverduistering was eindelijk zichtbaar in onze brilletjes! Wat was dat knap!

’s Middags mochten we plaatsnemen in de eetzaal met ons lunchpakket en kochten we een lekker drankje. Na een korte middagpauze vlogen we er al snel weer in.

Om 13 uur startte de tweede workshop, nl. ‘Potjes en co!’. We deden onze schorten aan en na een korte uitleg van een begeleidster konden we al aan het werk. Per drie namen we plaats achter de draaischijven. We werden al snel erg vuil, maar dat vonden we helemaal niet erg! De resultaten van de potjes waren erg verschillend en creatief! Om beurt maakten we een zelf gedraaid potje. Ook de juffen en de meester deden mee! Nadien mochten we onze fantasie de vrije loop laten gaan en maakten we zelf enkele kleicreaties.

In de namiddag volgde een tweede groep een andere workshop. Zij maakten zelf een spelletje op de computer! De opperste concentratie was nodig, want de stapjes waren niet zo gemakkelijk. Toch slaagde iedereen er in om een spelletje op de wereld te brengen. Wat waren ze fier!

Na een drukke dag in Technopolis, was het tijd om weer naar huis te gaan. Rond kwart over 5 kwamen we weer aan in Bommershoven en konden we onze leuke verhalen verder vertellen… De foto’s van deze activiteit kan je op deze website terug vinden!