4de leerjaar is tegen pesten

Misschien hebben jullie wel via het nieuws vernomen dat de week vlak voor de krokusvakantie is uitgeroepen tot ‘Vlaamse week tegen pesten’. Tijdens de WO-lessen spraken we over dit onderwerp. We leerden wat het verschil is tussen pesten, plagen en ruzie maken. We bekeken ook een filmpje over dit onderwerp. Het werd heel stil in de klas, want we concludeerden dat pesters soms ook moordenaars kunnen zijn.
Om aan te tonen dat wij ons best gaan doen om een pestvrije klas te zijn, kwamen wij elke dag in een andere kleur kledij naar school. Symbolisch vormden wij zo 1 geheel. Het thema luidde dan ook ‘Kies kleur tegen pesten’.
Tijdens een hoekenwerk maakten wij affiches die kinderen en volwassenen moeten wakker schudden nooit te pesten. Wij lazen gedichten over deze problematiek en zochten in boeken naar tips voor de gepeste. Met behulp van ons lichaam (dit wordt bodypercussie genoemd) maakten we een anti-pestrap. We leerden, via een kaartspel, hoe het voelde om zelf gepest te worden. Al deze opdrachten zorgden ervoor dat wij 1 ding zeker hebben geleerd: PESTEN IS NIET COOL!
Na de vakantie gaan wij onze affiches nog verder afwerken zodat wij eraan herinnerd blijven dat pesters anderen het leven zuur maken. Zij zullen dan ook een plaats in de gangen en op de speelplaats krijgen.

Bekijk zeker ook onze foto’s van de activiteiten op deze website.