4de leerjaar bouwt…

Tijdens de maand oktober leerden we in het WO-thema heel wat over ‘wonen’. Wisten jullie al dat onze school momenteel nieuwe toiletten aan het bouwen is? We kunnen het hele bouwproces dus stap voor stap volgen. Fijn; zo leren en zien! Samen met de juf namen we al een kijkje op de werf. Het zal zeker mooi worden. Wij zijn alvast benieuwd naar het eindresultaat!

In de klas leerden we over de verschillende soorten woningen, de beroepen die erbij kwamen kijken, bekeken we een maquette en een bouwplan, leerden we over de geschiedenis van de woningen en via het digibord konden we op reis naar andere werelddelen… Zo ontdekten we hoe de mensen in andere werelddelen wonen.
We maakten ook een leerwandeling door Bommershoven. Aan de hand van allerlei opdrachtjes, konden we onze opgedane kennis toetsen. Dat was leuk!

De papa van Brecht en het nicht van Jana (3de lj.) kwamen ons wat meer vertellen over hun beroep. Zij werken nl. in deze branche. Zo kwamen we meer te weten over het werk van een schilder en een binnenhuisarchitect.

Ook tijdens de lessen muzische vorming, werd het thema tot leven gebracht. Samen met de stagiaires werd er een limerick over het thema gemaakt en we knutselden ons eigen droomhuis.

En voor de rest van het schooljaar gaan we zeker onze belofte van het begin van het schooljaar waarmaken; bouwen aan een toffe klas!!! Onze bouwstenen liggen alvast klaar!