2de Trimester in het 6de lj.

Hallo allemaal,

Het tweede trimester is ondertussen alweer enkele weken gevorderd. We hebben er in het zesde leerjaar dan ook reeds vele leuke momenten opzitten! In januari gingen we op reis door Europa. In groepjes oefenden we op het gebruik van de atlas. Ligt er een treinstation in Nieuwpoort? En welk klimaat is er overwegend in Frankrijk? Op deze en veel meer vragen zochten we een antwoord. Zo merkten we dat we in onze atlas veel meer konden terugvinden dan enkel de landen van de wereld en hun hoofdsteden.

Ook ontwierpen we per drie of vier een zelf bedacht Europees monument. We gingen ijverig aan de slag en gaven mooie presentaties om onze monumenten aan elkaar voor te stellen. Onder de rubriek ‘foto’s’ op deze website kan je de monumenten gaan bewonderen.

Maar ook tijdens de taallessen zaten we niet stil. Elk van ons las thuis een leuk jeugdboek. Voor de boekbespreking in de klas kregen we de opdracht iets creatiefs uit te werken met betrekking tot het gelezen boek. We bliezen de juffen omver met zelf geknutselde maquettes, een quiz, een spel en nog veel meer! Wat waren ze trots!

In de poëzieweek schreef elk van ons een eigen limerick. Dit deden we door gebruik te maken van woorden die we vonden in tijdschriften en kranten. Dit leidde bij velen tot grappige resultaten.

Op het einde van de maand kregen we de kans om leuke bouwsels te maken met Lego WeDo. Via een laptop kreeg elk groepje het stappenplan te zien. Daarna kon het programmeren beginnen. Door de computer een commando te geven, begon het voorwerp dat we bouwden te bewegen.  Het filmpje over die namiddag kan je bekijken op de Facebookpagina van onze school.

Ook de maand februari heeft voor ons nog leuke momenten in petto. Zo zullen we op bezoek gaan in VIIO Tongeren om enkele lesjes mee te volgen op de openlesdag. Ook mogen we naar Alden Biesen voor een feestelijke dag ter ere van het 1000 – jarig bestaan van graafschap Loon.

Tot volgende keer!

https://drive.google.com/drive/folders/14K0iv7VYTNX5ZZ-0DQahj0Ahy109skj_?usp=sharing