1ste leerjaar… hoekenwerk en Frans: “Bonjour, je m’appelle Pistache.”

Nu we in het 2de trimester zijn, kunnen we al heel wat meer. Daarom doen we vanaf nu op vrijdag “hoekenwerk”! Leuk is dat!
We mogen dan “spelletjes” doen waarbij we toch nog heel wat leren, hoor. Al de geleerde technieken van lezen, schrijven, tellen, maar ook “SAMEN SPELEN” worden geoefend in de vorm van spelletjes. Zo kunnen we optellen en aftrekken oefenen met panda’s en nijlpaarden. Dictee aan het bord 🙂 …lezen met “loco” en woordslangen. En natuurlijk mogen de verhalen van Pistache niet vergeten worden. Tellen doen we met de kleurentoren en nog veel andere leuke dingen. Kijk maar.
De winter laat zich voelen, dus maakten we een “winters tafereel”.  Met een mal van een sneeuwman, verf, penselen en papier gingen we aan de slag. Onze sneeuwman stond voor het raam en we mochten de kleuren zelf kiezen. Binnen de lijntjes schilderen was moeilijk hoor, want we mochten niet aan de sneeuwman raken met onze kleuren 😉
De sneeuwman kreeg een leuke sjaal, een hoed en knopen (allemaal met verf…en heel secuur schilderwerk) en daarna lieten we met witte verf en een oorstokje de sneeuw dwarrelen..
Het resultaat was heel mooi…een echt winters kunstwerkje!