1ste leerjaar: Bijna klaar voor het 2de leerjaar!

Wat we zoal deden in deze versnipperde 3de trimester? Wel we keken volop uit naar onze eerste communie want dat is toch wel het EVENEMENT van het 1ste klasje. We gingen op bezoek in de kerk van Haren en oefenden met een “probeerhostie”. Dat was wel lekker, maar de juf zegt dat we van de “echte” hostie toch wel superblij gaan worden!
Verder knutselden en tekenden en dansten en zongen we weer volop. we maakten een schilderij à la “Rousseau” over het oerwoud met heel veel kleuren groen en we lieten de lente in onze klas door een mooi bloemenveld te maken met bloemen van…cadeaupapier. Dat scheuren en die splitpen erdoor steken was wel niet makkelijk hoor.
Op 27/5 was er ons grote zwemmoment…zwemmen voor een brevet en sommigen van ons zelfs met kleren aan. Dat was wel een beetje moeilijk, maar iedereen, alle 17 haalden we een brevet, bravo!!!
En voor de rest, lezen, schrijven, tellen we nog volop hoor zodat we goede toetsen maken en goed voorbereid naar het 2de leerjaar kunnen gaan, dus juf Lieve…here we come! (maar eerst nog vakantie houden, hé!)