1ste en 2de leerjaar: Spelinstuif (SVS)

Spannend… We kwamen in de sporthal van Borgloon en werden welkom geheten door Klus, Lui, Kwebbel en Plop! In de sporthal binnengaan was leuk: via een paddenstoel ( 🙂 ) en daar was een heus kabouterbos nagebootst. Mooi, hoor!

Plop en cie hadden een plopkoekbakmachine en wilden koekjes bakken. Maar de machine was stuk en nu moesten de kinderen helpen om energie aan te voeren voor de machine. De vrienden van Plop kregen hulp van 2 sportkabouters die allerlei gekke toeren uithaalden en … goed konden sporten! 🙂 🙂

De energie om de machine te starten moesten de kinderen halen uit klimmen en klauteren, dansen, balspelletjes, tikkertje,… Het was een doorschuifsysteem en elk groepje had een andere kabouter om te begeleiden, vooral Kwebbel was wel heel leuk!

Het was een erg toffe activiteit en na al de inspanning was er meer dan genoeg energie om de bakmachine te starten! De plopdans was een leuke afsluiter van een actieve spelnamiddag. En uiteraard werden alle kinderen getrakteerd op een… PLOPKOEK! Met rode wangen van inspanning gingen ze allemaal tevreden naar huis.